FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Zabavan stan s toboganom

 

Ki dizajnerski studio je renovirao je GG apartman koji se nalazi u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu na vrhu zgrade koja datira iz 1917. godine, a klijent je želeo obnovu dvospratne rezidencije sa nekim zadivljujućim elementom.

tobogan1

Imajući to na umu, šema Ki studija potpuno je obnovila dom i ugradila metalni tobogan.

tobogan1

tobogan1

Zahvaljujući toboganu vlasnici stana ili njihovi gosti mogu se spustiti sa drugog sprata baš što je glumac Nikola Kojo, svojevremeno činio u malo pre pomenutom filmu. Pre renoviranja, drugi sprat stana zapravo nije bio u upotrebi i bio je ostavljen kao prazan, otvoren prostor. Arhitekte su ovu površinu iskoristile da tu kreiraju glavnu spavaću sobu sa pripadajućom garderobom i prostranu tuš kabinu, spavaću sobu za goste sa kupatilom i kancelariju.

tobogan1

tobogan1

Na prvom spratu, program se sastoji od zajedničkog prostora sa dnevnim boravkom, kuhinje i trpezarije i odvojenih prostorija za buduću decu. Za "vau" efekat koji je tražio klijent, nižem nivou se može pristupiti pomoću zabavnog metalnog tobogana, klizeći sa vrha ravno u dnevnu sobu. Postoje, naravno i stepenice kojima se možete popeti na gornji nivo ovog, nadasve zanimljivog enterijera.

tobogan1

tobogan7

Zbog konstrukcije podova postojeće zgrade iz 20. veka, umetanje tobogana predstavlja izazov za dizajnere i graditelje, pošto je rezanje u podu moglo biti fatalno za celu strukturu, trebalo je vremena da se odluči gde da se uradi takva intervencija kako bi se obezbedila ukupna bezbednost. Većina prvog sprata je planirana kao otvoreni prostor, s vizuelno spojenom kuhinjom, dnevnim boravkom i trpezarijom.

tobogan1

Ovo je pomoglo da se stvore lagani, prozračni prostori koji više odgovaraju savremenom načinu života. Na gornjem spratu, sobe imaju velike svetlarnike, koji donose mnogo dnevne svetlosti i čine visinu plafona još većom. Što se tiče palete materijala unutrašnjosti, topli tonovi drveta su primenjeni na toplu belu i svetlo sivu boju, sa dodacima svetlih boja tekstila i nameštaja, obezbeđujući da stan GG nikada ne postane "dosadan".

tobogan1

Izvor: Design Boom / Foto: KI Design Studio

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti