FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Visoka funkcionalnost u skromnoj kvadraturi

 

Urbani stanovi sa ograničenim kvadraturama, definitivno zasnivaju svoje postojanje na maksimalnoj upotrebi dostupnog prostora i funkcionalnosti.

Visoka funkcionalnost u skromnoj kvadraturi

skro2

Smešten u zauzetom i užurbanom okruženju jednog amsterdamskog naselja, ovaj mali stan poseduje 45m2 na raspolaganju, ali njegov enterijer deluje daleko prostranije i elegantnije zahvaljujući inovativnom dizajnu kompanije Heren 5 architects i enterijernom dizajneru Polu Timeru, koji je primenio specijalne dekorativne solucije kako bi rešio pitanje očuvanja prostora. Ovo je svet belog koriana i brezovog drveta, ispunjen obiljem prirodne svetlosti, koja ulazi u prostor putem staklenih klizećih vrata, zaduženih za konekciju sa balkonom.

skro3

Visoka funkcionalnost u skromnoj kvadraturi

Glavna stavka za povećanje dostupnog prost0ra u ovom stanu jeste njegova potkrovna jedinica u kojoj se nalaze spavaća soba i ostavinski prostor sa plakarom smeštenim ispod. Upravo ovaj deo omogućuje svima koji u njemu žive da upotrebe identičnu količinu prostora na više načina, dok istovremeno osigurava da vertikalna površina bude iskorišćena u potpunosti. Ovo je potkrovna spavaća soba sa pogledima na dnevni boravak i platformu ispod sebe, dok su kuhinja i trpezarijski prostor zaduženi za pozdravljanje svih koji stupe u enterijer putem uskog hodnika. Raspodela prostora deluje potpuno organski sa neutralnim pozadinama koje redukuju vizuelnu fragmentaciju.

Visoka funkcionalnost u skromnoj kvadraturi

Visoka funkcionalnost u skromnoj kvadraturi

Nizovi belih elemenata i ostavinskih jedinica protežu se čitavim enterijerom stana i nestaju u pozadini kada više nisu u upotrebi. Sa pametnim i jednostavnim stepeništem stiže se na nivo potkrovlja koje pruža zelene prirodne detalje, zbog kojih se čitava unutrašnjost i svaki kutak ovog stana oseća potpuno svežim, inovativnim i vedrim, bez kompromisa po pitanju praktičnosti.

Izvor: Decoist / mojenterijer.rs

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti