FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Stan koji oduševljava

 

Izuzetan beli rešetkasti volumen krije kuhinjske ormariće i kupatilo u ovom apartmanu u Sao Paulu, koji je dizajnirao lokalni arhitektonski studio NJ +. Nazvan Dende Duratex House, stan od od 155 kvadrata predviđen je kao otvoreni prostor u obliku slova L. Sastoji se od spavaće sobe na jednom kraju i dnevnog boravka sa kuhinjom između.

Stan koji oduševljava

Izvan sedećeg prostora nalazi se veći dnevni boravak, smešten pored bujne bašte. Samostojeći rešetkasti volumen deluje kao paravan između različite kuhinje i spavaće sobe, a u njemu se nalaze i kuhinjski kabineti kao i kupatilo.

Stan koji oduševljava

NJ + studio, koji vodio Nildo Jose, dizajnirao je kuću Dende Duratex sa brazilskom proizvodnom kompanijom Duratex za Casacor, festival enterijernog dizajna u Sao Paolu. Jose je stvorio stan sa jednom spavaćom sobom oko teme festivala, Planet Home, inspirisan brazilskom državom Bahia, gde je odrastao.

Stan koji oduševljava

Među tim detaljima je obloga od tamnog drveta koja asocira na brazilska stable Jacaranda. Zidovi prekriveni izgorenim cementnim premazom kontrastne bledo boje upozoravaju na svetlost i jednostavnu arhitekturu kuća na plaži.

Stan koji oduševljava

Stan koji oduševljava

"Svaki detalj odražava posebnu vezu sa domovinom na trezan način, bogat umetnošću, bossa novom i poezijom", rekao je studio NJ + u opisu projekta.

Stan koji oduševljava

Dende je, u ime projekta, takođe referenca na plod sa palme rodom iz zapadne Afrike koja je uobičajena u kuhinji severoistočnog Brazila, uključujući i Bahiu. Enterijer kuće sastoji se od jednobojne palete sivih kamenih podova, rešetkastog tamnog drvenog zida koji se lučno oblikuje i brojnog svetlog belog nameštaja.

Stan koji oduševljava

Stakleni zidovi dvostruke visine uokviruju sve tri prostorije i donose puno prirodne svetlosti. Na ulazu je mermerna ploča od kamene soli sa 15 metara dugačkom LED trakom, koja „na kreativan i suptilan način podseća na mistku Bahie“.

Stan koji oduševljava

"Pokušavajući da prenese elegantnu i, istovremeno, rustikalnu suštinu, Nildo Jose je zamislio kuću čiste arhitekture, obilnu ravnim linijama, sa tačnim krivinama koje čine analogiju sa Reconcavo Bahia, područje konkavnog oblika zemlje oko voda u regionu Baia de Todos os Santos, ili Sveti zaliv ", dodao je studio.

Stan koji oduševljava

Pet dugih polica pokriva jedan zid i na stotine bistrih staklenih boca punih Bahia peska predstavlja "analogiju kolonijalnoj prošlosti Reconcava na suptilan način". Nasuprot njima su naslonjene bele merdevina, dok je na suprotnom kraju skulptura čoveka Đovanija Karamella. Kuća Dende Duratex sadrži veliki broj nameštaja brazilskih arhitekata i dizajnera, uključujući stolicu moderniste Line Bo Bardi, fotelja Jorge Zalszupin i još jedna s potpisom Zanine Caldas.

Stan koji oduševljava

U kuhinji u blizini su i stočić za kafu i stolice Zalszupin, kao i fotelja u spavaćoj sobi. U spavaćoj sobi se nalaze i beli sto Sergio Rodrigues, kao i bela stolica Marcenaria Barauna.

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti