FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Stan boje terakote u Milanu

 

Dizajneri kompanije NoneStudio kreirali su enterijer koji skladno kombinuje nameštaj izrađen po meri, marokanske motive i skandinavski minimalizam.

Stan boje terakote u Milanu

Stan boje terakote u Milanu

Ovaj stan od 75 kvadrata nalazi se na zadnjem spratu kuće pedesetih godina prošlog veka u milanskom regionu Citta Studi i zamišljen je kao prostor za privremeno stanovanje: vlasnici nisu planirali da ovde žive stalno. Projekat je preuzeo NoneStudio koji je odlučio da koristi tehniku blok boja u dizajnu, ponovo stekavši popularnost i na pisti i u enterijeru.

Stan boje terakote u Milanu

Između dnevnog boravka i kuhinje nema pregrada: kombinacija cigla-crvenih i sivo-lila tonova na podu vizuelno deli prostor. Kuhinjski prostor skriven je iza svetlih zavesa. Odmah od ulaznih vrata nalazite se u malom ulaznom hodniku, potpuno ukrašenom ciglicama. "Crveni tepih" vodi do dnevnog boravka i završava u kuhinji, sa leve strane je privatni deo (dve spavaće sobe i dve kupatila). Zahvaljujući velikim prozorima u zajedničkom prostoru, uvek ima mnogo sunčeve svetlosti.

Stan boje terakote u Milanu

Plafon i zidovi su "isprekidani" sijalicama u retro stilu, ukrašene svetlim krugovima od šperploče. Uprkos svojoj maloj veličini, kuhinja je opremljena svim potrebnim elementima i osmišljena je do najsitnijih detalja.

Stan boje terakote u Milanu

Stan boje terakote u Milanu

Ciglasto crveni pod vizuelno odvaja kuhinju i trpezariju od dnevnog boravka. U drugom delu stana su dve male spavaće sobe. Uzglavlja sa noćnim ormarićima izrađena su od šperploče, kao i većina nameštaja u unutrašnjosti. Kupatilo u tirkiznim nijansama izgleda kao prava oaza na pozadini minimalističkih spavaćih soba. Sjaj keramičkih pločica i umivaonik sa marokanskim motivima dodaju egzotične note unutrašnjosti.

Foto: Elledecoration

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti