FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Skandinavski stil jednog potkrovlja u Berlinu

 

Kada uklonite suvišno, preostaje vam samo ono što je potrebno, a lepota je upravo u jednostavnosti. Nije slučajno rečeno: “Less is more.”

Skandinavski stil jednog potkrovlja u Berlinu

Rezultat ovakvog načina razmišljanja je redizajniranje enterijera jednog potkrovlja u Berlinu od strane studija za dizajn enterijera Dopo-Domani. Posledica je prostrani stan u potkrovlju, pun svetla i fluidnosti, u kojem je nekoliko pažljivo odabranih komada nameštaja prikazano poput malih klastera.

Skandinavski stil jednog potkrovlja u Berlinu

Tako jednostavno i iskreno da opčinjava, renoviranje ovog potkrovnog stana u Berlinu ilustruje, u svojoj rafiniranoj spontanosti, jednostavan i autentičan način života sa neporecivim skandinavskim uticajem.

berlinski3

Novi prostor širi u vazduhu mešavinu svetla, sveže energije, preciznosti i umerenosti, toplog gostoprimstva i ekstremne spokojnosti.

Skandinavski stil jednog potkrovlja u Berlinu

Pod od hrastovine u nijansi meda prenosi osećaj topline, dok beli zidovi reflektuju svetlo,čineći enterijer vizuelno većim. Pored dobitne kombinacije kakvu čine belina i drvo, tu je i hrabar, oštar kontrast crnog (tepih i sofe) i nekoliko elemenata u boji, predivna tamnocrvena koja se pojavljuje na dekorativnim jastucima i na nekoliko stolica, tu i tamo.

Skandinavski stil jednog potkrovlja u Berlinu

Prostor spavaće sobe ima gotovo monaški osećaj sa jednostavnim materijalima i nameštajem, kao i nekoliko rafiniranih boja. Ovde su pravilo bela i drvo i nekoliko komada nameštaja koji ukrašavaju prostor svojom linearnošću i funkcionalnošću.

Skandinavski stil jednog potkrovlja u Berlinu

Projekat ne bi bio biti potpun bez određenih komada nameštaja iz pedesetih godina prošlog veka koji ukrašavaju čitav dom, kao što su divne, retke lampe by Serge Mouille.

berlinski7

Pojedine kuće su zapanjujuće lepe jer ostavljaju utisak da klasika uvek nadživi modu. Očigledno i bez napora, takvi domovi skrivaju obimnu i kompetentnu pažnju koja se skriva u najsitnijim detaljima, a u stvari morate postići savršenstvo kako bi sve delovalo jednostavno.

berlinski8

U ovom slučaju, savršenstvo leži u uspešnom kombinovanju prefinjenog minimalističkog nameštaja sa njegovim „klasterima“ - dnevnim boravkom, trpezarijom, kutkom za čitanje - raštrkanim u malim grupama i ukupnim osećajem prijatne topline kji stičete čim kročite u ovaj prostor.

Izvor: Design Best / Foto: Dopo Domani

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti