FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Renovirani enterijer drevne kuće u Tasmaniji

 

Ova predivna stara kuća od 320 m2 smeštena je na tasmanijskom ostrvu Bruni i izgrađena je davne 1840. godine. Objekat nosi ime Kapetana Kelija, čoveka koji je prvi krenuo na put oko Tasmanije u kitolovcu i postao prvi Australijanac koji je stupio u severni polarnik 1832. godine.

Renovirani enterijer drevne kuće u Tasmaniji

Kompanija John Wardle Architects nedavno je redizajnirala ovo predivno istorijsko zdanje i vratila ga u njegovu originalnu formu, dodajući mu savremene detalje kako bi održala enterijer u koraku sa vremenom. Originalna kuća sastojala se od dve strukture, jedna od njih poseduje spavaće sobe, dok u drugoj možemo videti kuhinju okruženu širokom verandom. Arhitekte su unele brojne savremene segmente unutar ove istorijske strukture, kako bi ona pogodovala modernom životu.

tas2

tas3

Nova životna površina postavljena između postojeće kuhinje i strukture sa spavaćim sobama, opremljena je ugradnim i specijalno kreiranim nameštajem, uključujući pisaći sto i stočić za kafu, dizajnirane od materijala preostalih nakon projekta izgradnje.

tas4

Kao dodatak novim strukturama, proces restauriranja uključio je uklanjanje brojnih slojeva boja omogućujući otkrivanje originalnih tonova kuće. Ovo je urađeno u određenim delovima i omogućiolo inspiraciju za primenjivanje istog principa u ostatku enterijera. U međuvremenu, stare građevinske tehnike koje su otkrivene ispod ovih slojeva, ponovo su uključene u novim segmentima i gde god da je to bilo moguće.

tas5

Svi drveni delovi strukture, podova, zidova, plafona i prozora, ormara i nameštaja, kreirani su od istog tasmanijskog hrasta, dobijenog iz lokalnih izvora, baš kao i originalni primarni elementi kuće. Prvobitna konstrukcija i izložene plafonske grede nastavljene su u novom ulaznom delu i životnom prostoru, radi kreiranja jednakosti između starih i novih struktura.

tas6

Izvor: DigsDigs / mojenterijer.rs


stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti