FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Remek-delo modernog dizajna na jezeru Lugano

 

Ogroman dnevni boravak, zastakljen sa svih strana i sunce sa jezera uliva se u ovaj prostor osvetljavajući komade rafiniranog dizajna. Novi dom ove mlade porodice je remek-delo savremenog dizajna enterijera.

Remek delo modernog dizajna na jezeru Lugano

Prelepi stan je smešten na jezeru Ceresio, poznatom kao Lugano, u malom gradu okruženom pejzažom i sa simboličnim imenom: Paradiso (raj), na privilegovanoj lokaciji, nedaleko od glavnog grada kantona Ticino, u podnožju Monte Salvatore, spektakularne planine koja se uzdiže na otprilike hiljadu metara iznad jezera. Rezultat spajanja dva stana zajedno, ovaj novi dom zauzima celi sprat, dajući život velikom i svetlom prostoru s veličanstvenim pogledom od 360 stepeni.

Remek delo modernog dizajna na jezeru Lugano
Remek delo modernog dizajna na jezeru Lugano

Centralni blok formiran tehničkim odeljkom stepenica i liftom deli stan na spavaću sobu koja gleda na planinu i dnevni boravak otvorenog plana koji gleda na jezero. Ovde, pored kuhinje i trpezarije, nalazi se dnevni boravak sa TV-om i Hi-Fi uređajem i velika natkrivena terasa sa udobnom garniturom za sedenje. Na pretposljednjem spratu stambene zgrade, ovaj apartman ima veliku natkrivenu terasu, pravi dnevni boravak na otvorenom. Zahvaljujući staklenim prozorima, otvoren je pogled na pejzaž, bilo da ste napolju ili rado sedite u toplom dnevnom boravku.

Remek delo modernog dizajna na jezeru Lugano

Velika pažnja pri izboru boja u pravoj nijansi rezultirala je skladnom šemom. Kombinacija nijansi sive i crno-bele boje izabrana je za komade koji imaju izuzetno laganu strukturu, kao što je Zenit ormar za knjige koji je dizajnirao Giuseppe Bavuso 1997. godine. Pod u stanu daje svim prostorima elegantan osećaj sa prozračnim i homogenim efektom, što predstavlja savršenu pozadinu za prikazivanje savremenih ikona dizajna koje ukrašavaju prostor.

Remek delo modernog dizajna na jezeru Lugano

Fokus trpezarije koja deluje kao raskrsnica između dnevne sobe i kuhinje, je Saarinen sto dizajniran za Knoll 1957. Sa svojim klasičnim ovalnim vrhom u Calacatta mermeru i njegovim elegantnim postoljem, ova ikona dizajna je arhetipski sto. Intiman i druželjubiv osećaj šeme upotpunjuju stolice, koje je dizajnirao Saarinen 1957. i Skigarden Marcel Vanders, veliki polukružni luster koji je ukrašen cvetnim vencem od gipsa.

Remek delo modernog dizajna na jezeru Lugano

Dekorisana mekim, umirujućim tonovima, spavaća soba je dovoljno velika da je podeljena na prostor za spavanje i prostor za opuštanje koji služi kao kućni bioskop. Sa monolitnim osećajem, kuhinjske jedinice imaju frontove bez žljebova i bez ručki u drvenom furniru i kontrastni reflektujuću površinu od čelika. Ugrađeni u zid, ormari i aparati nestaju iz vidokruga. Svaka soba ima prevladavajuću boju: zelenu u jednoj, narandžastu u drugoj.

Remek delo modernog dizajna na jezeru Lugano

Savršen dom, posebno dizajniran da poboljša kvalitet prostora i moderne dizajnerske ikone koje ga ukrašavaju. Mali raj posvećen lepoti, idealan je za provođenje dragocenih trenutaka sa porodicom i prijateljima.Ovaj veličanstveni projekat nadgledao je dizajner enterijera iz Salvioni Lugano, švajcarske kancelarije mreže Salvioni Design Solutions, koji je nadgledao svaki detalj, od upravljanja gradilištem do izbora boje zavesa.

Izvor: Design Best

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti