FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

 

Studio Waldo Works dizajnirao je penthaus u zgradi bivšeg londonskog televizijskog centra.

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

Penthaus se nalazi u jednoj od najprepoznatljivijih kuća u Londonu - televizijskom centru Helios. Ranije se tu nalazilo sedište BBC-a, ali 2013. godine kompanija se iselila i stavila zgradu na prodaju. Prošla je nekoliko faza obnove pod vođstvom arhitektonskog biroa AHMM, a sada su kafići i restorani otvoreni u neobičnom kompleksu sa prstenastom strukturom, kancelarije su iznajmljene, a stanovi se prodaju (jedan od njih, usput rečeno, dizajnirala je unuka Sigmunda Frojda).

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

Stanovi zauzimaju dva gornja sprata i imaju ukupnu površinu od 337 kvadratnih metara - najveći u čitavoj zgradi. Unutrašnjost je dizajnirao londonski studio Waldo Works, koji je inspiraciju pronašao u istoriji kuće, doba 1960-ih kada je taj kompleks izgrađen i festivalu Britanije 1951, najveći kulturni događaj u posleratnoj Engleskoj.

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

U stanu se nalazi spiralno stepenište, a ispod stepenica nalazi se okrugli sto sa crnim sjajnim stolom koji daje prijatnost ulaznom prostoru.

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

"Jedna od stvari na kojoj smo morali naporno da radimo u ovom prostoru jeste da učinimo prostor "domaćim" i stambenim, bez narušavanja minimalističke lepote."

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

Hodnik vodi do četiri spavaće sobe od kojih svaka na ovaj ili onaj način otkriva glavnu geometrijsku temu ove unutrašnjosti. Na primer, jedna od najpopularnijih spavaćih soba ukrašena je kariranim tapetama, okruglim zelenim lampama i prekrivačima i jastucima sa raznobojnim kariranim printom. Glavna spavaća soba sa velikim panoramskim prozorom od poda do plafona isprva je uplašila dizajnere svojim velikim dimenzijama. Prostor za spavanje stvara osećaj sigurnog utočišta gde želite da se nađete i opustite. Ugrađena garderoba i kupatilo takođe pomažu da se razdvoji ovaj veliki prostor, čineći ga i intimnijim. Na drugom spratu penthausa nalaze se zajednički prostori.

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

U dnevnoj sobi centralno mesto rezervisano je za mekani sivi polukružni kauč i sto za kafu. Tu je i kamin koji odvaja dnevni boravak od trpezarijskog prostora, u kombinaciji sa kuhinjom u modernom, minimalističkom stilu. Takođe na ovom spratu se nalazi dnevni boravak, tapaciran luksuznim tamnoplavim Hermes tkaninama, a radna soba je sa masivnim stolom i bogatom bibliotekom. Deo hodnika razdvojen je visokim stalkom sa zelenim biljkama - tu je mali kutak za opuštanje i čitanje s dva mekana kauča i živopisnim zelenilom u duhu plastenika.

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

Uprkos obilju luksuznih detalja, penthaus ne bi trebalo izgledati kao smeštaj za bogataše, koji sebi mogu priuštiti stanove za 7,6 miliona funti, već samo imati moderan, reprezentativan enterijer u duhu aktuelnih trendova u dizajnu.

Penthaus u bivšem londonskom televizijskom centru

"Mnogi misle da moderan dizajn ne može biti udoban, ali to nije tako, a ovaj projekat je dobar primer."

elledecoration.ru

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti