FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Moderan i funkcionalan stan od 175 m² u Moskvi

 

Slikarstvo, svetli ukrasi i dizajnerski predmeti - ovaj stan sa sigurnošću se može nazvati galerijom moderne umetnosti! Kupci - bračni par sa sinom, želeli su udobnu, modernu i pomalo brutalnu unutrašnjost.

Moderan i funkcionalan stan od 175 m² u Moskvi

"Na našem prvom sastanku, glava porodice mi je rekla: "Nema klasike, nisam toliko stara!" Ovo je bila moja početna tačka u radu na ovom projektu: uraditi nešto moderno i funkcionalno", kaže arhitekta i dizajner Kiril Saharov.

Moderan i funkcionalan stan od 175 m² u Moskvi

"Odmah smo pomislili da će se ideja modernosti dobro odraziti sa delima savremene umetnosti. Stoga smo odlučili da svaku sobu ukrasimo slikom, dodamo ukrasne završne obrade i zanimljive ukrase. To je u potpunosti odgovaralo estetskim idejama kupaca: rado su gledali kako se njihov dom pretvara u umetnički prostor.“

Moderan i funkcionalan stan od 175 m² u Moskvi

Početni raspored stana nije bio baš uspešan: kuhinja i dnevni boravak izgledali su mračno i neudobno zahvaljujući maloj prostoriji koja je korišćena kao vatrogasni prostor. Rušenje nije bilo moguće, a nakon dužeg razmišljanja, odlučeno je da se lođa preseli u drugi deo stana, u spavaću sobu. Ovo je bila izuzetno uspešna odluka, jer smo pomoću takvog manevra uspeli da napravimo jednu prostranu i udobnu zonu - kuhinju-dnevni boravak. U dnevnoj sobi se nalazi jedan od najneobičnijih predmeta unutrašnjosti - veliki ormar napravljen po narudžbini. Sastoji se od dva glavna dela: kvadrat sa prostorom za televizor i police koje ga okružuju. Crni kvadrat je savršeno ujednačen i stabilan, dok se deo polica nalazi dijagonalno.

Moderan i funkcionalan stan od 175 m² u Moskvi

Šta je smisao? Želeli smo da stvorimo ravnotežu između dinamike i statike. Izbor završnih materijala važna je komponenta čitavog dizajna. U ovom projektu često su korišćeni kontrastni materijali. Na primer, pod u dnevnoj sobi je napravljen od glatke ploče od crnog hrasta. U zidnoj dekoraciji postoji i kontrast: grubi svetlo smeđi malter i glatka sjajna boja. Naravno, ako ne pogledate bliže, ovo možda nećete primetiti. Ali to je suština: stvoriti integralni, organski prostor od potpuno različitog i nespojivog. Tokom rada na ovom projektu imao sam veliku sreću: upoznao sam vlasnika moskovske galerije moderne umetnosti Mihaila Freindorfa. Jedan od dragulja njegove kolekcije - delo poznatog savremenog umetnika Angela Accardi - postao je isti umetnički predmet koji je okupio celokupnu unutrašnjost kuhinje-dnevnog boravka u jedinstvenu celinu.

Moderan i funkcionalan stan od 175 m² u Moskvi
Moderan i funkcionalan stan od 175 m² u Moskvi

Predsoblje je za mene poseban ponos. Ovo je glavni spojni čvor celog stana i stvarno sam želeo da to ne bude samo soba za prolaz, već takva da bi na ulazu u stan ljudi odmah razumeli gde se nalaze. Odlučio sam da uklonim monotoniju koristeći parket sa geometrijskim uzorkom i mermernim umecima. Zanimljivo je da se isti model ponavlja na gipsanom plafonu, ali on je već obiman. Ali to nije sve: zidovi hodnika imaju mnogo pravougaonika, a isti se geometrijski ornament ponavlja na vratima. Odlučili su da sobu sina učine živopisnim svetlim dečjim svetom: sa avionima na zavesama i krevetom na sprat, kako biste se mogao sakriti i reći „ja sam u kući“. Ali ni ovde nismo mogli da zaobiđemo umetnost: na jednom zidu je „džungla“, na suprotnom - slike, posteri savremenih autora. Još jedan ponos je ploča pune veličine izrađena od granita, uokvirena je u kupatilu i deluje kao poseban umetnički predmet.“

elledecoration.ru

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti