FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Minimalistički stan od 118 m² sa staklenikom

 

Studio VAE design & architecture dizajnirao je stan u samom centru Minska, u kome postoji sve potrebno za lagodan život u modernoj metropoli, pa čak i mali staklenik!

Minimalistički stan od 118 m² sa staklenikom

Stan se nalazi na 19. spratu u modernom stambenom kompleksu u centru Minska. Vlasnik je profesionalni biciklista koji voli brzi ritam metropole i želeo je da dobije modernu, funkcionalnu, ergonomsku unutrašnjost koja bi odražavala stil modernog grada.

Minimalistički stan od 118 m² sa staklenikom

"Da bismo oživeli ovu ideju, odlučili smo da stvorimo minimalistički enterijer sa elementima potkrovlja“, kaže dizajner. – „Srećom, kupac nam je u potpunosti verovao i pružio potpunu slobodu. Kao rezultat toga, projekat je realizovan bez ijednog prilagođavanja."

Minimalistički stan od 118 m² sa staklenikom

"Dugo smo razmišljali o rasporedu stana i odlučili da celokupni prostor podelimo na dva dela: opšti i rekreacioni deo. Dnevni boravak je kombinovan sa kuhinjom, umesto dve uske prostorije kreiran je jedan veliki prostor, tako da se sada kuhinjsko ostrvo nesmetano uliva u trpezarijski sto za šest osoba. Instalirali smo svu opremu, uključujući frižider, i skladišni prostor iza skrivenih drvenih fasada bez ručica - tako zid izgleda jednolično, jedino što ga „razbija“ je ormar sa staklenim vratima i staklenim policama obojenim crnom bojom.“

Minimalistički stan od 118 m² sa staklenikom

Neutralne, osnovne boje (siva, bela) upotpunjuje ugalj crna, tople drvene nijanse i jarko crveni akcenti. Korišćeni materijali su prirodni: tu je tamni metal, zasićeno drvo, staklo, beton. Istovremeno, unutrašnjost ne izgleda dosadno zahvaljujući neobičnim arhitektonskim rešenjima poput jedinstvene metalne konstrukcije nad kuhinjskim ostrvom u jarko crvenoj boji i moderne umetnosti: dnevni boravak je ukrašen delima moderne umetnice Lane Leto. Oni skladno dopunjuju unutrašnjost i dodaju joj grafiku.

Minimalistički stan od 118 m² sa staklenikom

„Naš glavni ponos je mini staklenik, koji se nalazi u centru stana. Biljke dodaju vazduh, unose „prirodu u kuću“ i ispunjavaju je životom. Kućni staklenik ostavio je posebno snažan utisak - bili su oduševljeni! U svakoj sobi ima kapi crvene boje. U spavaćoj sobi - sto i automobil za igračke na polici, u kupatilu - zanimljiv dizajn sa ogledalom. Ista boja se koristi iznad kuhinjskog ostrva.

Minimalistički stan od 118 m² sa staklenikom

Spavaća soba odvojena je od dnevne sobe zidom obloženim furnirom iste nijanse kao dekoracija u kuhinji i drvenim elementima u dnevnoj sobi. Sve to daje integritet unutrašnjosti i kombinuje sve njene elemente. „Odlično je što se projekat pokazao skladnim: sve je urađeno u jednom stilu, sve je na svom mestu, nema nepotrebnih detalja. Ali glavno je što smo uspeli da prenesemo duh metropole, a kupac je bio zadovoljan!“

elledecoration.ru

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti