FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Interakcija i fleksibilnost

 

Dizajn studio FABRICations je završio enterijer stana u Amsterdamu, u Holandiji.

Interakcija i fleksibilnost

jans2

„Casco loft“ projekat ima za cilj da promoviše ideje interakcije i fleksibilnosti kroz podsticanje zajedničkih prostora i implementaciju fleksibilnog, otvorenog izgleda.

jans3

jans4

Koncept se vrti oko ideje o stvaranju otvorene ljuske, ili „kaska“na holandskom jeziku, gde se zatim stavljaju suspendovani volumeni. Šema arhitekata studija FABRICations povlači gornje spratove kako bi se dobile duple visine. Ova projektna intervencija radi na povećanju količine prirodne svetlosti koja se dobija u prostorima za život, a istovremeno obezbeđuje i unakrsnu ventilaciju, obezbeđujući visok stepen pasivne kontrole životne sredine i istovremeno stvarajući nekonvencionalno prostorno iskustvo.

jans5

jans6

Svaki prostor ima svoj vizuelni identitet koristeći širok spektar boja, tekstura i materijala. Različiti nivoi transparentnosti i razdvajanja postižu se upotrebom metalnih mreža, drveta, smolne boje i metakrilat panela.

jans7

jans8

Izbor nekonvencionalnih materijala za enterijer, kao što je metalna mreža normalno usvojena u armiranom betonu, donosi dodatnu vrednost konstrukciji u smislu isplativosti, lakoće i okupacije prostora. Fleksibilan raspored je dizajniran da omogući različite vizuelne i lične interakcije.

jans9

jans10

Dominantne boje stepeništa i njihovo istaknuto pozicioniranje unutar kuće pretvaraju čin vertikalne cirkulacije u avanturističko putovanje. Ulaz na primer može biti pretvoren u radni prostor ili dodatni stambeni prostor, jer se nalazi na zasebnom nivou.

jans11

U međuvremenu, spavaća soba za goste je skrivena u obojenoj strukturi na ulazu, spremna za upotrebu tokom noći. Kreiranjem višefunkcionalnih oblasti koje se mogu menjati u skladu sa potrebama korisnika, dizajn maksimalno povećava vrednost svakog kvadratnog metra.

Izvor: mojenterijer.rs / Foto: Jansje Klazinga

 

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti