FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Inovativni koncept uređenja enterijera


Kada pogledamo šta sve može stati u relativno mali prostor, ponekada jednostavno ne možemo poverovati u toliku količinu kompaktnosti. Mali enterijer kuće koji vam predstavljamo, poseduje 45 m2 i u sebi sadrži sve što je potrebno mladoj porodici za normalan svakodnevni život. Pekinški dom kreiran je od strane arhitekte Kristijana Taeuberta, a dokazuje činjenicu da se njegovi brojni ukućani pored svega, mogu osećati komotno u enterijeru.

Inovativni koncept uređenja enterijera


Arhitekta se opredelio za stvaranje kuće u kući, koncepta koji ogoljava postojeće površine na bazni nivo i koristi ih kao novu površinu za stvaranj multifunkcionalnih „kutija“. Ovakav pristup takođe pomaže prilikom pružanja vlasnicima svih esencijalnih potreba u gradu kao što je Peking, a jedna od najznačajnijih jete čist vazduh u enterijeru.

Inovativni koncept uređenja enterijera

Prozori visokog kvaliteta održavaju enterijer provetrenim i dobro osvetljenim, tako da kontrolisana ventilacija sprečava da vazduh u okruženju postane ustajao i prepun čestica koje mogu doći spolja. Instalirani ventilacioni sistemi sa opcijama obnavljanja energije, osiguravaju prijatnu klimu u prostorijama i kontrolisan protok čistog vazduha.

Inovativni koncept uređenja enterijera

Eksterijer novog doma dizajniran je kao intravertna fasada, tako da dvorište ni u kom slučaju ne može biti pretvreno u kvalitetan prostor ili mesto za društvena okupljanja. U enterijeru nalaze se četiri spavaće sobe, dnevni boravak, trpezarija, mezazin, prostor za čitanje, kuhinja i kupatilo. Koncept kuće u kući pruža savremen izgled ovom imanju.

Inovativni koncept uređenja enterijera

Svaki pedalj prostora korišćen je kako bi se stvorile prednosti, a ideja stvaranja nivoa mezazina na savršen način iskorišćena je kako bi se na njega smestili dečija soba i prostor za igranje ili bilo koju drugu upotrebu. Spavaće sobe su veoma male, a u njima je postavljen samo po jedan krevet, dok je u nekima od njih, pravi krevet zamenjen kaučima na razvlačenje koji mogu biti korišćeni tokom noći za spavanje, a tokom dana kao sofa. Kupatilo je malo i jednostavno, kreirano u crno/beloj kombinaciji, ali predstavlja jedan krajnje funkcionalan prostor, pre svega.

Izvor: mojenterijer.rs / N.Đ.

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti