FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Funkcionalan dupleks u Brazilu

 

Smešten u četvrti Jardins u Sao Paolu, ovaj ganc novi stan klijent je preuzeo potpuno prazan i bez infrastrukture od strane investitora. Dvostruki visinski prostor tlocrtne površine od 35 m2 bio je jedini i najveći kvalitet ovog objekta.

Funkcionalan dupleks u Brazilu

Atelier Branco morao je da dizajnira potpuno funkcionalan stan za jednu osobu. Dakle, glavna kreacija je bila mezanin, koji bi dao dovoljno prostora za spavaću sobu i radnu sobu zajedno sa dnevnim boravkom i trpezarijom, sve u fluidnom prostoru i kontinuiranoj cirkulaciji.

brazilija2

brazilija3

Svi elementi su dizajnirani do kraja kako bi ispunili sve potrebe i bili sposobni da prime bilo koju vrstu pojedinca. Neograničen pogled na stambeni prostor, otvorenu kuhinju, dnevni boravak, verandu za obedovanje, jednu dvokrevetnu spavaću sobu, jednu kabinu s tušem i dva prostrana kupatila I sve to u ukupno 70 m2 na dva nivoa.

brazilija4

Mezanin je odvojen od perimetralnih zidova, kako bi se doživeo čitav stambeni prostor odjednom, i da se vizuelno poveže kroz sva područja. Takođe je uveden split nivo kako bi se stvorio maksimum prostora za skladištenje.

brazilija5

brazilija6

Celi stan ima drvene ormare i skladišne prostore svih veličina i oblika, dok je bela boja prihvaćena kao glavna boja za sve materijale, od belih pločica u kuhinji do bele boje za pod. Jedini crni elementi su prozorski okviri i betonska kada na gornjem nivou. Rezultat je svetao, funkcionalan i prijatan enterijer, u kom, sigurni smo, vlasnik uživa.

Izvor: Arch Daily / Foto: Ricardo Bassetti

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti