FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Elegantno crno-belo potkrovlje u Parizu

 

Arhitekta Fransoa Pelegrin i njegova supruga Evelin kupili su ovo fantastično potkrovlje u Parizu koje je nekada pripadalo slavnoj ikoni džeza - vatrenoj Džozefini Bejker. Radovi na renoviranju ovog dupleks potkrovlja su trajali skoro 6 meseci, a rezultat je više nego fantastičan.

Elegantno crno-belo potkrovlje u Parizu

Postoje prelepi stanovi i slavna pariska potkrovlja, ali ovaj enterijer je jednostavno neodoljiv. U elegantnom crno-belom potkrovlju u dnevnom boravku donjeg nivoa stana nalaze se dnevna soba: kruni salon koji poziva na druželjubivost sa udobnim foteljama, dok prostor u trpezariji naglašava sto koji je dizajnirao lično Fransoa Pelegrin i napravljen je po meri majstora.

Elegantno crno-belo potkrovlje u Parizu

Svestrana Mobili kuhinja savršeno odgovara ovom enterijeru dok prostorom dominira, spiralno stepenište postavljeno u centru prostorije. Fransoa Pelegrin je zamenio staru ogradu mezanina za novu izrađenu po meri, omogućujući bolju akustičnu, toplotnu i mirisnu izolaciju.

Elegantno crno-belo potkrovlje u Parizu

Već široko rasprostranjena u prizemlju, ideja o prostoru u slobodnoj cirkulaciji se nastavlja i na mezaninu. Drveni nameštaj daje enterijeru jednu prijatnu i toplu atmosferu pa bez obzira na koloristički crno beli duo, koji može izgledati hladno, ovaj prostor mami svojom gostoprimljivošću i toplinom.

Elegantno crno-belo potkrovlje u Parizu

U zadnjem delu spavaće sobe na mezaninu, nalazi se garderober “ogrnut” u zavese i podseća na zlatno doba Pariza i mesto gde se možda baš presvlačila nekadašnja slavna stanovnica ovog potkrovlja. Između spavaće sobe i garderobe, skriva se tuš kabina vrlo funkcionalna i takođe u kombinaciji crno-belih pločica.

Elegantno crno-belo potkrovlje u Parizu

Fransoa Pelegrin želeo je da ovaj stan bude mesto niske potrošnje pa je dosta uloženo u izolaciju mesta, podno grejanje kao i toplotnu pumpu. Stoga i ne čudi podatak da je renoviranje koštalo otprilike oko 1000 eura po m2. Čistoća linija i elegancija materijala, poput poda od hrastovine, naglašavaju strukturu ovog prelepog prostora u 20. arondismanu Pariza. Izbor crno-belog enterijera je bio posledica želje vlasnika da arhitektonski ovaj prostor bude dovoljan sam sebi, te da ga ništa drugo ne remeti.

Elegantno crno-belo potkrovlje u Parizu

Kao da nije dovoljno što vas ovaj prostor ostavlja bez teksta, terasa potkrovlja dekorisana zidanom opekom i drveni patosom ima 50m2 i savršeno je mesto za uživanje u pogledu na romantični Pariz.

Foto: Frederic Leon-Ducout

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti