FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Dupleks industrijskog šarma

 

Jedna od najvećih dilema sa kojom se arhitekte susreću jeste renoviranje starih građevina, tačnije očuvanje njihovog originalnog karaktera u bilo kojoj meri.

Dupleks industrijskog šarma

instil2

Kad god je moguće, objekti velikog istorijskog značaja, moraju da poseduju svoju istorijsku notu, koja im ne sme biti oduzeta zbog toga što automatski gube svoj karakter. Isto je i sa enterijerima, a pravi primer predstavlja stan u Kijevu, nedavno renoviran za mladog profesionalca, koji je želeo da istakne njegov idalan balans između starog i novog.

instil3

instil4

Cilj kompanije 2B.group uključivao je upotrebu originalnih materijala zgrade u kojoj se stan nalazi, u svrhe pozadina koje oblikuju i teksturno akcentuju njegov enterijer. Sačuvani su originalni zidarski radovi skriveni iza slojeva gipsa starih drvenih spojeva greda na plafonima i niskih zidova potkrovlja.

instil5

instil6

Diskretne palete sastavljene od crne, bele i sive boje, odabrane su za sve arhitektonske zahvate kako bi se harmonično uklopile sa ostatkom očuvanih materijala ove građevine. Za donji nivo, sastavljen od dnevne sobe, kuhinje i trpezarijskog dela u otvorenom planu prostora, beli zidni paneli ujedinjuju i osvetljavaju prostor bez kompletnog zatvaranja starih karakteristika i originalnih zidarskih radova.

instil7

instil8

Tamni tonovi potkrovlja uslovljeni su metalik stepeništem, konstrukcijom i otvaranjima prozora sa donjeg nivoa, ali prate i dizajn nekoliko komada nameštaja, pokućstva i osvetljenja, postavljenih u čitavom enterijeru. Minimalistički dekor elegatnih nijansi i čistih linija, uklapa se u kompleksnost arhitektonskih segmenata projekata, kao što je ugradnja novih prozorskih okana skrivanih u panelima zidova u potrkovlju, sastavljanja konstrukcije stepeništa, postavljanje zvučne izolacije u gostinjskom kupatilu, smeštenom između dnevne sobe i trpezarijskog dela.

instil9

instil10

Izvor: DigsDigs / mojenterijer.rs

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti