FARBAMO, MAŽEMO I NIKAD NE LAŽEMO!


 

Bivša škola pretvorena u savremeni dom


Ponovno upotrebljavanje, pružanje novih namena i renoviranje starih građevina predstavlja aktuelan trend. Ovakvi postupci mogu uštedeti dosta novca i uneti novi život u ambijente koji su oronuli, napušteni ili jednostavno više ne služe svojoj prvobitnoj nameni. Enterijer koji vam predstavljamo nekada je bio korišćen u obrazovne svrhe i kreiran je početkom prošlovg veka, a renoviran i pretvoren u savremen dom prethodnog leta, od strane Atelier Vens Vanbelle studija.

Bivša škola pretvorena u savremeni dom


U ovoj kući nalaze se mnogobrojni lučni segmenti koji se pružaju između originalnih prozora i nove dnevne sobe. Ključni problem je predstavljalo integrisanje velikih prozora ovog oblika okrenutih ka ulici, prilikom kog je istovremeno morao da se održi određeni nivo privatnosti. Dizajneri su odlučili da kreiralu cevaste površine usklađene sa ovim staklenim ovršinama. Privatnost prvog sprata održana je zatamnjenim staklom, koje i dalje pruža dovoljno svetlosti njegovoj unutrašnjosti.

Bivša škola pretvorena u savremeni dom

Prvo otvaranje na fasadi formira glavni ulazni deo kuće. Drugi istaknuti segment sastoji se od kuhinje i prostora koji kulminira u finalnom redu prozora smeštajući kućnu kancelariju u sebi. Duboki zidovi između zakrivljenih delova uljučuju ključne karakteristike, nalik uređajima, radnim površinama i skladišnim elementima u kuhinji, zajedno sa pisaćim stolom i policama u kancelariji sa druge strane.

Bivša škola pretvorena u savremeni dom

Struktura između ulaznog dela i kuhinje skriva toalet i stepenište koje vodi na prvi sprat, ali i dole, ka delimično ukopanom nivou podruma, u kome se nalaze dodatne skladišne strukture, zajedno sa vešernicom.

Bivša škola pretvorena u savremeni dom

Enterijer poseduje kontrastne palete sirovih, netretiranih materijala koji su postavljeni u taktilnom odnosu i živopisnom rasporedu, a uključuju zidove od cigle, izložene čelične grede, različite materijale prirodne patine i drvo. Nameštaj je moderan i jednostavan, dok pored raznobojnih detalja kao što je svetlo žuta sofa, možemo primetiti dosta industrijskih komada nalik stolicama i trpezarijskom stolu.

Bivša škola pretvorena u savremeni dom

Izvor: DigsDigs / mojenterijer.rs

stilovi

Stilovi

tv police

nosaci

Nađite nas na FB

Sertifikati

Sertifikat o izvrsnosti

Sertifikat o izvrsnosti