telefon

 

galerijeadaptacijadekorativni radovienterijeriairbrush


 

Enterijer koji pruža osećaj otvorenog prostora


Azuchi House, kompanije Alts Design Office, predstavlja unikatan enterijer inspirisan spoljnim prostorom. Ova japanska kuća prikazuje minimalizam u najboljem svetlu i pruža svojim vlasnicima eksterijerni osećaj prepun slobode.

Enterijer koji pruža osećaj otvorenog prostora


Dnevna soba je dekorisana betonom i svetlo obojenim drvetom, a plafon, zidovi i nemeštaj su kreirani od njih. Kuhinja je skrivena iza drvenih panela i smeštena je u uglu otvorenog rasporeda. Trpezarijski prostor je finiširan drvetu svetlih boja sa stolom i stolicama istih karakteristika, smeštenih u centru. Dnevna soba poseduje komfornu sivu sofu, nizak komad nameštaja i jedan zeleni tepih inspirisan travnjacima, koji dodaje osećaj spoljnog prostora. Zbog velikog broja prozora i svetlo obojenih podova, prostorija izgleda savršeno osvetljeno i prostranije.

Enterijer koji pruža osećaj otvorenog prostora

Iznad prizemlja nalaze se još dva sprata. Na drugom nivou nalaze se prostorije koje mogu služiti kao dečije igraonice ili bilo šta drugo, veoma su dobro osvetljene i ne poseduju nikakav nameštaj, tako da ne dolazi do stvaranja osećaja pretrpanosti. Dnevna soba poseduje vizuelnu konekciju sa kuhinjom, tako da ukućani koji pripremaju hranu mogu da održavaju komunikaciju sa gostima. Treća etaža je zatvorenog tipa i sastoji se od privatnih prostorija, spavaćih soba i kupatila.

Enterijer koji pruža osećaj otvorenog prostora

Enterijer koji pruža osećaj otvorenog prostora


Celokupan enterijer ove kuće poseduje idealno osvetljenje, što njegovim sobama pruža osećaj prostranosti uprkos tome što mu je kvadratura prilično mala. Unutra se nalazi obilje svetlo obojenog drveta koje je korišćeno kao dekor i čini ovaj dom mnogo udobnijim i gostoljubivijim, pružajući mu prirodan osećaj.

Enterijer koji pruža osećaj otvorenog prostora

Enterijer koji pruža osećaj otvorenog prostora


Dnevni boravak je centriran oko providnog staklenog zida, dok je kuhinjski prostor smešten u  jednom uglu i podeljen je dvetom popločanim kuhinjskim ostrvom. Trpezarijski ambjent obeležavaju svetlo ofarban komplet za ručavanje, a odatle, drvene stepenice vode na nivoe smeštene iznad.

Enterijer koji pruža osećaj otvorenog prostora

Izvor: mojenterijer.rs / N.Đ.

reference